Byg dit eget skur med gyngestativ i haven

Hvis aldrig har bygget noget før, så er det måske ikke lige et skur du skal starte med, for der er rigtig mange ting du skal have styr på i processen. I denne her guide kigger vi på nogen af de ting der kan have indflydelse på resultatet.

Byggetilladelsen

I nogen tilfælde skal man søge kommunen og tilladelse til at bygge et skur i haven, og det er det første man skal have styr på inden man overhovedet kan komme videre. De fleste småhuset kan opføres uden tilladelse, det skal dog efterfølgende anmeldes at det er opført, og skal stadigvæk dokumenteres korrekt.

Hvis du bygger skuret tættere på skel end 2,5m, så skal du i alle tilfælde søge om tilladelse. Jeg tænker det er de færreste der gerne vil have skuret liggende midt i haven, og at det giver god mening at lægge det så tæt på skel som overhovedet muligt. Hvis du er af samme opfattelse, så kommer du til at søge om en byggetilladelse uanset størrelsen på skuret.

Fundamentet

Et skur, skal ligesom alt andet have et fundament. Der er dog forskellige måder at lave det på, som afhænger af hvordan det færdige resultat skal være. Hvis du har en drøm om et isoleret skur, så skal du gå hele vejen med et fundament opbygget af isolering og beton. Det er et større arbejde at lave, men det er bestemt noget man kan lave selv. Her er en komplet guide til dem der ønsker at lave fundamentet selv.

Hvis man ikke har den store drøm om, at det skal være isolereret men egentlig blot vil have sine haveredskaber og møbler i tørvejr når det regner og sner, så det mere end rigeligt at lave et stolpefundament, altså hvor det kun er stolperne der holder skuret som sidder fast. Så kan man inden i skuret lave et gulv af terrassebrædder, det giver et rigtig flot finish.

Brug evt. skuret til gyngestativ

Når du alligevel er i anlægsfasen, så kan det være en fordel at tænke den børnevenlige del ind i projektet. Hvem har ikke prøvet at købe et A-gyngestativ, som ender med at stå og vippe når ungerne gynger højt fordi det ikke har ordentlig fat i noget. Hvis du er lidt smart, så lader du bjælken der holder gyngerne have en forankret plads i skuret, det gør nemlig at den ene side at gyngestativet nu sidder rigtig godt fast, og derfor aldrig vil kunne vippe. Hvis man vælger at bygge et gyngestativ på, så er det vigtigt at man har sikkerheden for øje, det kan du læse mere om i denne her guide, som giver en god og detaljeret gennemgang.

Lej en container til byggeaffaldet

Når man skal bygge bliver der altid en masse affald til overs, og der findes ikke noget mere kedeligt end at rydde op efter et større byggeprojekt. Hvis du har det på samme måde, så kan det måske give god mening for dig at leje en container til opsamling af affaldet.

Det kan måske også være at du allerede har en gammelt skur stående som du bygger op igen fra bunden, og her giver det endnu mere mening at kunne deponere nedrivningen i en container i indkørslen. Hvis du synes det lyder som en god ide, så hop her over og se priser og andet omkring leje til forskelligt formål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *