Brug haven som dit spisekammer

Hvis du har en have hvad enten den er stor eller lille, og du gerne vil bruge den mere aktivt ift. din madlavning eller bagning, så er det værd at overveje, om du skal plante æbletræer eller bær i din have. Æbletræer fås i flere størrelser, så selvom du kun har en lille terrasse, så kan du få et æbletræ i en potte. Det er også lækkert at kunne spise sine egne friske bær plukket fra haven, så kunne det være at en brombær busk er sagen.

Høst dine egne frugter fra haven

Går du med tankerne om at kunne høste egen frugt fra haven, så er det en god idé at plante frugttræer og frugtbuske i din have. Der er ikke noget bedre at kunne høste sine egne æbler og vide, at de er behandlet efter din overbevisning. Ligeledes er det med stor tilfredshed at kunne lave mad af frugt og bær fra egen have. Det er en god idé at sætte sig ind i modningstidspunktet for de forskellige sorter af frugttræer og buske, så du kan have en lang høstperiode, så du undgår at skulle plukke det hele samtidigt. Hvis du er usikker på, hvilke sorter du skal pante i din have, så kan du læse mere om æbletræer og brombær, som er nogle af de bedste frugter og bær i Danmark.

Æbletræer til haven

Hvilke æbletræer skal man plante i haven? Det første du skal bestemme dig for er størrelsen på æbletræet, og derefter hvilken sort du ønsker. Hvis du har en lille have, så kan du sagtens have æbletræer i haven. Der findes dværgæbletræer, som kan stå i en krukke på terrassen eller søjleæbletræer, som er søjleformet og kræver ikke meget plads. Har du derimod en stor have, så har du mange muligheder. De mest populæres sorter i Danmark er Discovery og Aroma, som er saftige og med god smag, og så skal man ikke glemme gråsten æbler. Du kan også få æbletræer med flere sorter på, hvis du ønsker dette.

Brombær i haven

Når du har valgt dit æbletræ, så vil du måske også gerne have mulighed for at plukke bær i haven. Der er ikke noget bedre at spise friske bær fra haven. Det er meget op til dig, hvilke bær du foretrækker. Hvis du vælger brombær, så er det en let plante at dyrke. Brombærbuske trives i ganske almindelig havejord, og du kan plante dem i et hjørne af haven eller på lige række ligesom hindbærbuske. Vedligeholdelse af brombærbuske kræver ikke meget, da den gror kraftigt og effektiv, men du kan med fordel give brombær buskene noget gødning hvert forår, når de nye skud bryder frem på busken. Se det store udvalg af brombær buske online, hvor du helt sikkert kan finde et til en god pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.