Bimeon

Søg på nettet

Artikler

5 ting du skal have styr på til det perfekte middagsselskab

Skal du arrangere en middag for familien, vennerne eller måske kollegerne, og vil du gerne have, at aftenen ender vellykket? Så kan du her lade dig inspirere af fem gode råd til, hvordan du gør aftenen perfekt, imponerer dine gæster og gør det nemmest for dig selv.

Imponér med flot borddækning og oppyntning

Det er jo et middagsselskab, du inviterer til, hvilket sikkert også betyder, at dig og dine gæster kommer til at sidde omkring bordet det meste af aftenen. Derfor er det netop her, du bør lægge lidt ekstra energi og pynte flot op.

Vælg eksempelvis et farvetema, så dug, blomster og servietter matcher. Samtidig giver det også det bedste udtryk, hvis alle kuverter er ens. Det vil sige, brug det samme bestik, de samme tallerkner og de samme glas. Du kan eksempelvis bruge Holmegaard perfection vinglas, da de giver et flot og stilrent look til middagsbordet og ikke tager al opmærksomheden fra andet pynt.

Brug din energi et andet sted end i køkkenet og supermarkedet

Du har sikkert prøvet det før. Du har planlagt den helt store menu til aftenens festligheder, men tiden løber pludselig med at handle ind til alle retterne og med selve forberedelsen. Du har sikkert også prøvet, at der endelig er handlet ind til det hele, men at du i farten har glemt at købe en vigtig ingrediens til desserten, og så må du afsted igen. Der findes forskellige metoder til, hvordan du kan gøre det nemmere for dig selv, så du samtidig kan være mere tilstede når dine gæster ankommer uden at gå på kompromis med kvaliteten af maden.

Det er altid en mulighed at bestille maden udefra, men vil du gerne imponere med, at du selv har lavet maden, kan du bestille en måltidskasse. Find billige måltidskasser her og slip for at handle og planlægge.

Planlæg underholdningen

Underholdning og sjove indslag er som regel et hit til et middagsselskab. Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan sørge for, at dine gæster er underholdte. Det kan være med et brætspil, en sjov leg, en quiz eller noget helt fjerde. At have underholdning forberedt kan være en god måde at sætte stemningen, så du selv kan bestemme, hvad du gerne vil have ud af aftenen og dine gæster.

Få dine gæster til at føle sig godt tilpas

Der er mange små ting, du kan gøre for at være en god vært og få dine gæster til at føle sig godt tilpas. Helt enkelt kan du sørge for, at der er en hyggelig stemning fra det øjeblik, gæsterne træder ind af døren. Dette kan gøres med stearinlys, baggrundsmusik og smalltalk – sørg for, at du har styr på alt i køkkenet, så du kan give dine gæster den fulde opmærksomhed.

Slap af og nyd det

Der er ikke noget værre end en vært, der stresser rundt og ikke bare kan slappe af og nyde sine gæsters selskab. Sørg derfor for at have alt under kontrol, så du roligt kan være både fysisk og mentalt tilstede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *