Træning af hundehvalp?

Jeg har taget en meget stor beslutning. Det bliver en omvæltning i mit liv. Jeg har da også overvejet for og imod beslutningen i mange måneder. Måske – i virkeligheden – et par år. Jeg har besluttet mig for at købe en hund. Der har været mange mennesker i mit liv, som har rådet mig til det. Efter at jeg blev enke i en alt for tidlig alder, har jeg dels kæmpet med sorg og savn. Og med et meget indskrumpet, socialt liv. Ensomhed bliver ligesom en del af ens hverdag. Den store cirkel af mennesker, jeg plejede at se og gå i byen med, er ligesom forsvundet. Det er til dels selvforskyldt. Til dels er det også ’vennernes’ skyld: De har ikke kunnet håndtere at se mig alene.

For og imod hund

Mine overvejelser for og imod at købe en hund har mest gået på mine egoistiske ønsker: Jeg vil gerne have selskab. Jeg vil samtidigt kunne rejse. Jeg vil ikke binde mig følelsesmæssigt til et dyr. Eller vil jeg? Vil det være godt for mig at eje en hund? Jeg har ikke haft en hund, siden jeg boede hjemme hos mine forældre. Og det var en familiehund. Alle tog sig af den. Så det at blive hundeejer, er et helt nyt land, jeg skal ud at besøge – og måske forblive i. Tør jeg forpligtige mig over den lille firbenede. Vil den få et godt liv sammen med mig? Hvad skal der til, for at jeg giver den et godt liv?

Har besluttet mig

Efter at have gransket i mig selv og mine behov er jeg nået frem til, at jeg gerne vil have en hund. Jeg tror, at det vil være godt for mig. Og jeg er overbevist om, at jeg kan give den et godt liv. Jeg skal bare lige lære det. Måske sammen med den.
Efter at den afgørelse begyndte jeg så at gå på biblioteket og låne en masse bøger om hunde. Hvilken hund skal jeg købe? Er det en vagthund eller en jagthund, jeg skal have? Er det en lille selskabshund? Jeg har læst om forskellige hunderacer og deres behov. Jeg har været inde på Dansk Kennel Klubs site for at finde oplysninger der. Naturligvis har jeg også set på forskellige hunderacers sites.

Klar til hvalpetræning

Ret hurtigt nåede jeg frem til, at jeg ikke skal have en lille hund. Jeg skal have en mellemstor hund. Den må gerne være aktiv. Og jeg vil ikke have noget imod det, hvis den er langhåret. Robotstøvsugeren kan klare gulvet og gulvtæpperne. Jeg er sådan lige ved at tage den endelige beslutning om, at det skal være en Border Collie, jeg vil have. Jeg ved det, er en livlig hund, som har brug for at få udfordringer. Så det er lige mig. Jeg har selv brug for udfordringer. Jeg har dog læst, at det er en god idé at starte tidligt med hvalpetræning af den, så den hurtigt lærer, hvad den må og ikke må.

Nu har jeg fået chancen for at købe sådan en hvalp. Jeg skal besøge opdrætteren i morgen for at se hvalpene og eventuelt vælge en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.