Bimeon

Søg på nettet

Økonomi

Tag et lån som 18-årig – En god guide

Vi kan alle lide at bruge penge. Det er dog ikke altid, at vores nuværende økonomi rækker til det ønskede køb, og der kan i løbet af livet opstå behov for at tage et lån. Dette gælder også for 18-årige. Der følger særlige betingelser for 18-årige låntagere, og mulighederne er mere snævre. Dette er dog langt fra umuligt. Du kan få et overblik over dine muligheder for at låne som 18-årig her.

Hvilke fordele er der ved at låne som 18-årig?

Som 18-årig er du netop blevet myndig og selvstændig. I kraft af dette kan det være en nødvendighed at begynde at klare sig selv. Det kan også være, at du ikke ønsker at være afhængig af dine forældre, når du ikke længere er et barn. Når du skal klare dig selv, har du brug for penge. Du kommer ikke langt på egne ben, uden kontanter på lommen.

Pengene kan med fordel bruges på en ny lejlighed. Når voksenalderen begynder, ønsker mange at flytte fra barndomshjemmet og få sit eget sted. Boligen er i sig selv dyr, men derudover kræver et liv på egen hånd, at du også har råd til mad, varme, vand mv. Endelig indeholder et liv som 18-årig ofte en fritid med venner eller hobbyer, der også koster penge.

Det kan dog være svært at tjene nok til kost, logi og fritid, når du blot er 18 år. Det er svært at komme ind på arbejdsmarkedet, og de jobs man får, er ofte lavere betalt i denne periode af livet. Herfor kan det være nødvendigt at tage et lån. Med et lån kan du hurtigt få penge, der kan give en opstart på voksenlivet.

Hvilke lån kan tages?

Der er i Danmark en overordnet regel om aftalefrihed. Det vil sige, at man som privat person kan aftale, hvad man vil, så længe man er myndig. Når man er 18 år, er man myndig, og er dermed omfattet af denne regel, du kan læse mere om det her.

Der gælder dog særlige regler for 18-årige, der vil låne, da disse stadig er unge. Du har som 18-årig mulighed for at tage et kviklån. Et kviklån kan tages let og hurtigt, og der stilles ikke krav om sikkerhed. Dog gælder der ved denne låneform en relativ høj rente, og pengene skal hurtigt betales tilbage. Derfor tilbyder kun én enkel låneudbyder i Danmark et sådant lån til 18-årige.

Forbrugslån er et større lån, der bruges til forbrug. Dette betales tilbage ved en procentmæssig rente hver måned, og der er dermed tale om en længere tilbagebetalingsperiode end ved kviklån. Flere låneudbydere tilbyder et sådant lån til 18-årige i Danmark. Dog gælder ved hvert sted, forskellige regler der skal overholdes og betingelser ved lånet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *