Salat i kapilærkasse – sådan gør du

Salat er en yndlingsspise hele året rundt hos mange familier m.m. Mange haveejer har yndet at fremavle deres egne friske salathoveder samt andre grøntsager til eget brug. Til dels ved brug af en køkkenhave eller et ejet drivhus. Dette har nytte- eller kolonihave ejer også haft glæde ved. Men mange lejlighedsejer bruger også gerne deres altan / tagteresse til at dyrke egen avl. I dag er der dog kommet flere utraditionelle metoder i brug bl.a. ved brug af taget. Og brug af kapilærkasser har oftest været til stor gavn.

Hvorfor brug af kapilærkasser?

Disse kasser som du ser mere om her salat i kapilærkasse gør din hjemmeavl af egne grøntsager meget nemmere, idet du ikke skal vande planter m.m. hverdag og ofte. Hvilket gør det nemmere for især avl af egne salathoveder og andre planter, som behøver meget vand for at vokse sig sunde og saftige. Kapilærkasser er især populære at benytte i drivhuse, hvor fugtigheden skal holdes på et hvis niveau. Dog kan man sagtens anvende kapilærkasser andet steds udover at benytte dem i sit drivhus bl.a. i udendørs plantekasser i træ. 

Skjuler til kapilærkasser

Du kan sagtens finde flotte og forskellige typer af afskærmning / skjuler til dine kapilærkasser. Mange er rigtige glade for brug af dem, men synes de gør sig bedst ud i en skjuler. Og det kan de selvfølgelig have ret i, da de kan være med til at gøre ens / dine plantesteder æstetiske og give det udtryk du ønsker. Disse skjuler kan du også finde på selv samme link.

Din og din families sundhed

Egne friskdyrket grøntsager herunder salathoveder smager oftest bedst. Det skal der ikke sås tvivl om. Det at man kan plukke / hente sine friskdyrket grøntsager direkte fra haven, drivhuset eller lign. sikrer en højere næringsværdi. Det gør måske også, at mange i dag sætter pris på kvalitet og økologi.

Er du ny på feltet omkring hjemmeavl, så start i det små medmindre du rådfører dig med eksperter eller kender nogen som har erfaring i dyrkelse af egne grøntsager. Der kan være forhold, man skal tage højde for f.eks. hvis nogle af dine planter bliver angrebet af lus eller lign. Dertil brug og anvendelse af kemi. Måske der findes nogle naturlige og sunde råd, du kan anvende.

I kan også investere i japansk hængekirsebær, hvis I vil have flere ideer til haven.

Inddrag børnene

Børn kan sagtens være med til at plante. Dertil være med til at smørre deres egne madpakker. Og her kan salatblade være et sundt alternativ under pålægget. At inddrage børnene i hele processen skaber både glæde og selvværd for barnet. Dertil kan de være med til at lave aftensmadens salat, som giver dem mulighed for at kreerer og heraf bruge deres kreativitet. Og heraf øges der smagssans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *