Sådan får du flere penge hver måned

Føler du, at du er presset økonomisk hver eneste måned, så kan det være, det er på tide at tage et ekstra kig på din økonomi. I langt de fleste tilfælde er der nogle småjusteringer, der kan gøre det muligt for dig at få flere penge mellem hænderne hver måned. Vi kommer med nogle gode råd til, hvordan du kan få flere penge i lommen og slippe for at optage billige forbrugslån, som mange danskere gør. Det kan nemlig have store konsekvenser for dig og din økonomi, og så vil den for alvor ikke hænge sammen.

Hvad er billige forbrugslån?

Når vi taler om billige forbrugslån, så er det den type, som du kan optage online. Her skal du blot ansøge online, og du vil som udgangspunkt altid have mulighed for at låne pengene. Der stilles kun nogle få krav til dig angående din alder, og om du eventuelt er registreret i f.eks. RKI. Derefter vil du få pengene udbetalt inden for kort tid, og så kan du bruge dem til lige præcis det, du vil. Du behøver ikke oplyse, hvad formålet med dit lån er.

Det er dog ikke så godt, som det lyder til at være. Når du optager disse billige forbrugslån, så er der dyre renter og gebyrer i vente. Mange glemmer at kigge på ÅOP, når de optager billige forbrugslån, og dette angiver altså dine årlige udgifter med lånet. Ofte kan ÅOP være på over 600%, og det betyder altså mange penge ud ad vinduet for dig og dermed en stram økonomi.

Væk med bilen

En af de store ændringer, du kan foretage for at få mere råderum i din økonomi, er selvfølgelig at komme af med din bil. Måske du ejer en ældre bil, som du har betalt af, og som ikke koster dig noget i sig selv. Så kan det måske virke fjollet at skille sig af med denne. Men faktisk koster en bil dig mange penge hver eneste måned, da du både har forsikring, brændstof, vedligeholdelse og eventuelle parkeringsudgifter.

Skiller du dig af med bilen, så kan det altså give dig flere tusinde kroner ekstra om måneden. Du slipper for de mange udgifter, og i stedet for kan du bruge penge på alt det, du gerne vil. Til gengæld skal du have gang i cyklen og offentlig transport igen, men det vil være langt billigere for dig, og så er det god motion oveni hatten.

Har du et budget?

En stor del af dem, der har svært ved at holde styr på økonomien, har ikke fået lavet sig et ordentligt budget, der dækker over indkomst og udgifter hver måned. Med et budget kan du få et klart overblik over dine faste udgifter, din indkomst og hvad du har til rådighed til dig selv. Har du endnu ikke et budget, så kan du med fordel få lagt sådan et, og du kan altid søge hjælp hos din bankrådgiver.

Når du laver dit budget, så kan du vælge at få et madkort, hvor pengene til mad hver måned ligger på. Så kan du holde opsyn med dit forbrug på dagligvarer og skille denne udgift fra det øvrige beløb, som du har til rådighed. Så får du et godt overblik over økonomien, og det gør det nemmere for dig at fordele pengene ud over hele måneden.

Kig på dit forbrug

Hvad bruger du dine penge på? Det er et af de spørgsmål, du bør stille dig selv som noget af det første. For selvom du ikke føler, at du køber meget tøj eller bruger for mange penge på mad ude i byen, så kan det faktisk være tilfældet hos mange. Derfor er det vigtigt, at du får et overblik over, hvad du bruger dine penge på. Gå hele dit kontoudtog igennem for at få et indblik i dit forbrug, og skriv ned, hvad det er gået til.

Derefter kan du sætte nogle regler for dig selv i forhold til shopping, mad ude eller dyre byture. Ved at sætte nogle regler op for dig selv kan det blive nemmere for dig at holde igen med dine forbrugsvaner, så du kan få mere økonomisk overskud i hverdagen. Det er vigtigt, at du er meget konsekvent overfor dig selv og dermed sætter dig nogle realistiske mål for, hvor stort et budget du har til de forskellige ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *