Sådan bliver du bedre til at være impulsiv

Føler du dig også til tider låst i det samme mønster? Og kunne du godt tænke dig at blive mere fri i dine tanker og din måde at handle på?

I så fald kan det kræve en smule arbejde med dine vaner og din mentalitet. Det kan nemlig kræve en vis omstilling at pludselig skulle forandre sig med henblik på at blive mere impulsiv. Heldigvis kan du få en række gode råd til at komme i gang – lige her.

Sig nej til vanetænkning

Hvis man gerne vil ændre sin måde at agere på, er det vigtigt, at man er bevidst om de ting, man allerede har en tendens til at gøre. Derfor skal du lægge mærke til dine vaner, så du kan genkende de situationer, hvor du slår på autopilot og f.eks. tager den klassiske ”nej-hat” på. Brug lidt tid på at læge mærke til, hvordan du kan være låst i dine rutiner og de leveregler, du har opstillet for dig selv. De kan brydes, men det kræver lidt ændringer.

Gør nye ting

Hvis du gerne vil udfordre status quo, er du nødt til at prøve noget nyt. Tænk derfor over, om der kunne være muligheder i din hverdag? Kør en ny vej på arbejde og se nye ting? Drop den klassiske løbetur og prøv crossfit? Køb en ny kogebog og lav en anderledes type mad? Der er mange måder at få nye stimuli på.

Rejs og oplev

At rejse er at leve. Og at rejse er noget af det, som giver mest nysyn. Spring derfor på en flyver eller start med en turistkørsel, som kan fragte dig til nye steder i Europa. Det vigtigste er at komme ud. Husk blot talemåden: ”De fleste rejser ud for at finde hjem”.

Opbyg en glasset halvt fyldt mentalitet

I et land, der er kendt for janteloven, kan det nogle gange være svært at tænke med en ”glasset halvt fyldt” mentalitet. Derfor kan et godt råd være, at man suger luften godt ned i maven, når der skal findes en vinkel på problemer eller udfordringer, så man husker det positive og ikke taler en fjer til ti høns. Problemer er ofte, hvad man gør dem til. Og den tankegang har du brug for at mestre, hvis du skal have modet til at gøre ting – uden at se på deres skyggesider, som måske slet ikke er der. Det er med andre ord ingen grund til at se spøgelser.

Hold øje med dit indre sprog

Vi har alle en indre dialog. Denne er vigtig for måden vi behandler os selv på. Og i denne dialog skal du huske at tale pænt til dig selv. Tal til dig selv, som du ville gøre det til din bedste ven. Vær en støtte, bak op om ting, find den positive vinkel. Det gør en forskel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.