Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Rejselysten stiger

Der er noget næsten magisk ved at tage af sted på ferie. At sætte sig i et fly, hoppe på et tog eller starte bilen med kurs mod et nyt eventyr – det vækker en følelse af frihed og forventning, som de fleste danskere kender alt for godt. Rejselysten er ikke bare en tilfældighed; den er dybt forankret i vores kultur og livsstil. Men hvad er det egentlig, der driver os? Hvor rejser vi især hen, og hvordan har interessen for billige rejser udviklet sig?

En kultur, der elsker frihed og eventyr

Danskere har historisk set været et rejsende folk. Fra vikingerne, der drog ud for at udforske (og erobre) verden, til nutidens backpackere, charterturister og storbyelskere – vi har altid haft en iboende trang til at opleve det, der ligger udenfor vores egen lille andedam.

Rejser handler ikke kun om ferie og afslapning, men også om at udvide vores horisonter. Vi elsker at opleve nye kulturer, smage anderledes mad og møde mennesker med en helt anden hverdag end vores egen. For mange er det en måde at bryde med rutinen på og få en frisk portion inspiration til hverdagen.

Samtidig er det danske samfund indrettet sådan, at vi har både tid og penge til at rejse. Med fem ugers ferie som standard og en relativt høj gennemsnitsindkomst sammenlignet med mange andre lande, har vi muligheden for at tage på eventyr oftere end mange andre.

Hvor rejser danskerne helst hen?

Når vi planlægger ferie, er der nogle klassiske destinationer, som år efter år dukker op i toppen af hitlisterne.

  • Spanien – Sol, strand og sangria. Spanien er en favorit blandt danskere, uanset om det er Mallorca, Costa del Sol eller de Kanariske Øer.
  • Grækenland – De græske øer som Kreta, Rhodos og Santorini lokker med hvidkalkede huse, azurblåt hav og lækker mad.
  • Italien – Rom, Venedig, Toscana… Italien har alt fra romantiske byer til fantastiske vinområder og lækker gastronomi.
  • Thailand – Når vinteren bliver for lang, flygter mange danskere til Thailand for at nyde eksotiske strande, billige priser og venlig lokalbefolkning.
  • USA – Storbystemning i New York, roadtrips på Route 66 og familieferier i Florida – USA er en populær destination for dem, der vil have store oplevelser.
  • Storbyferier – Weekendture til Berlin, Paris, London og Amsterdam er en hurtig og nem måde at få et skud kultur, shopping og god mad på.

De seneste år har der også været en stigende interesse for mere unikke og utraditionelle destinationer som Japan, Island, Costa Rica og Portugal. Her søger vi væk fra masseturismen for at få autentiske oplevelser i naturskønne omgivelser.

Jagten på billige rejser

Selvom danskerne elsker at rejse, betyder det ikke, at vi vil betale overpris. Faktisk er vi kendt for at være ekstremt prisbevidste, når det gælder ferie. Det har ført til en stor interesse for billige rejser og gode tilbud på flybilletter.

Lavprisflyselskaber som Ryanair og easyJet har gjort det muligt at tage på weekendture til storbyer for næsten ingen penge. Samtidig er der kommet et boom i hjemmesider, der sammenligner priser på både fly, hoteller og pakkerejser. Mange danskere bruger timer på at søge efter den billigste billet eller vente på udsalg hos rejseselskaberne.

Nogle af de mest populære metoder til at finde billige rejser er:

  • At booke i god tid – jo tidligere, jo billigere.
  • At rejse i lavsæsonen – f.eks. uden for skoleferierne.
  • At være fleksibel med afrejsedatoer og lufthavne.
  • At bruge prissammenligningssider som Rejsepriser for at finde de bedste tilbud.

Er vi blevet mere prisbevidste efter corona?

Rejsemønstrene har ændret sig en del efter pandemien. I begyndelsen var der en stor opblussen af dyrere rejser, fordi folk havde sparet penge op og trængte til luksus. Men i takt med inflation og højere leveomkostninger er interessen for billige rejser igen steget.

Flere vælger at tage kortere ferier, finde billigere overnatningsmuligheder eller kombinere arbejde og ferie (såkaldt workation), hvor man arbejder fra en solrig destination for at spare på ferieudgifterne.

Drømmen om at rejse vil altid være der

Selvom verden ændrer sig, og priserne svinger, vil danskernes rejselyst næppe forsvinde. Vi har en dybt rodfæstet nysgerrighed og eventyrlyst, der driver os til at udforske nye steder og kulturer.

For nogle er det sol og afslapning, der trækker. For andre er det storbyens puls eller naturens ro. Men fælles for os alle er, at vi elsker at komme væk fra hverdagen – om det så er en weekend i Paris eller en måned i Asien.

Så spørgsmålet er ikke, om vi skal rejse – men hvor turen går hen næste gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *