Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Pynt din have med genbrugsmaterialer

En flot have, er en god have. Nogle synes at en have skal være simpel og snorlige, måske bare en velklippet græsplæne med flisegang frem til hoveddøren. Nogle foretrækker en bevokset og frodig have, hvor man næsten ikke komme igennem. Men ligegyldigt hvad, er det vigtigt at du selv synes om din have. Hvis du ikke kan lide din have, skal du bruge meget energi på ikke at tænke på den, når du går ud til bilen eller kigger ud af vinduet. Hvis du har lige præcist den have som du ønsker, vil du blive fyldt med positiv energi, hver gang du kigger ud af vinduet eller skal uden for. Du vil lige pludselig finde på undskyldninger for at komme udenfor – selv i det kedelige vintervejr.

Find inspiration

Alle der allerede har den have de ønsker, ved det allerede. Det er subjektivt hvad der fungerer for hver især, og hvis man har fundet frem til det, skal man bare blive ved at gøre sin ting. Men det er de færreste der er helt tilfredse, og så er der brug for noget inspiration. Der er mange ting man kan gøre for at blive inspireret, men en god idé er at gå i en park og prøve at mærke efter hvad der gør noget for én. Er det på den åbne græsplæne, under æbletræet eller i den lille hule, som nogle børn har lavet i en vildvoksende busk, at man føler sig mest hjemme? Det er sjældent sandt, men i den her situation, kan man faktisk godt sige at svaret vokser på træerne. Eller det kan i hvert fald kan føles i maven, når man ser på træerne. Og der er sådan set ikke mere til det. Når man ser noget, der bare føles rigtigt, må man hjem og gå i gang med arbejdet.

Gebrugsmaterialer

Om det er et enkelt blomsterbed i hjørnet af haven, eller en størrer ombygning med gravko for at skabe en have med flere plateauer og en fiskedam, er det vigtigt at tænke genbrugsmaterialer ind i sin løsninger. Jordens ressourcer er udfordrede og vi har ikke brug for at udfordre miljøet yderligere, bare for at gøre din have pæn. Heldigvis er det nemt at få fat i genbrugsmaterialer. Man kunne bruge en trækasse til at plante sine blomster i. Man kunne sætte flere trækasser sammen og lave et helt blomsterbed. I stedet for at købe opbevaringskasser i plastik, kunne man bruge træ- og metalkasser til at sorterer arbejdsredskaber ude i skuret. Og hvis man sidder i en lejlighed, uden have og bare med en altan, kan man bruge en genbrugskasse af metal som altankasse. Ikke bare er disse bedre for miljøet, men en træ- eller metalkasse af genbrugsmateriale pynter også meget flottere i haven og giver et rustikt look.

Kom godt i gang

Når man har fundet sin inspiration, sine genbrugsmaterialer og er klar til at gå i gang med arbejdet, er der ikke så meget mere der skal til. Det er hårdt arbejde, men det hele værd. Sæt en kande kaffe over, husk arbejdshandskerne og gå i gang med arbejdet, som du ikke vil fortryde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *