Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Personlighedstest før teambuilding?

”Der er ikke mere at tale om”. Det var de sidste ord, som din teamleader sagde i dag. Han var gal i hovedet. Og han ville bare ikke diskutere problemet mere. I havde bare at holde mund og parere ordre. Det var slet ikke sjovt. Faktisk meget ubehageligt. Det har fået dig til at ville melde dig ud af teamet, som du er en del af. Men kan du det? Er det ikke din pligt at forblive og forsøge at få din teamleader til at forstå, at han har begået en alvorlig fejl. Et godt teamsamarbejde handler jo ikke om, at I bare lader som om, at han har ret altid. Et godt teamsamarbejde handler om, at I forbedrer hinanden. Måske han formåede at skjule sin væremåde, da han fik lavet en personlighedstest i sin tid?

Hvordan defineres et godt teamsamarbejde?

Du tænker meget over det. Stiller dig selv mange spørgsmål: ”Hvad er et godt teamsamarbejde?”, ”Hvordan fungerer godt team samarbejde?”, ”Har teamleaderen altid ret?” Osv. Spørgsmålene er mange – og din frustration over teamleaderens opførsel i dag har ikke lagt sig til ro endnu. Desværre. Du har læst meget om teamudvikling. Du ved meget om det. Du ved også, at frustrationer opstår i teams. Du ved også godt, at jeres teamleader har nogle personlige problemer, som han ikke taler om. Det er måske grunden til hans udbrud i dag – og hans uforståelige – og uacceptable – opførsel i dag.

Skal du sige noget?

Du tænker, at du måske lige skulle nævne det for ham, altså, at teamet forstår det, hvis han er frustreret, men ikke vil acceptere, at han lader sine problemer gå ud over det. Du vil måske lige trække ham til side og minde ham om, at godt team samarbejde er baseret på tillid og tro på, at god kommunikation kan løse problemer. Du tænker så det brager, derhjemme. Din søn på syv år kan slet ikke få forbindelse til dig – og han har faktisk brug for hjælp til lektierne. Dine tanker kredser om en frustreret teamleader, der ikke har styr på noget som helst i sit liv. Du må lægge tankerne fra dig. Du har et andet team, der betyder meget for dig. Lige nu involverer det din søn og din mand. I skal have aftensmad – og du står for den del i dag. I er i sig selv et godt team. I har glæde af at kunne tale ærligt med hinanden.

Teambuilding kan være starten

Kan I – på arbejdet – også tale ærligt med hinanden? Kan I få jeres leder til at forstå, at hvis han gerne vil have godt team samarbejde, så skal han holde sine frustrationer derhjemme – eller tale med jer om dem? Du tænker lidt over, om en almindelig omgang god teambuilding måske er på sin plads.

Du gider ikke at tænke over det længere. Du ved, hvad du skal gøre i morgen: Du skal tale med din leder om, at han skal se sine problemer i øjnene og få dem løst. Du skal forsikre ham om, at han har et af verdens bedste teams bag sig – som altid vil støtte ham. Du skal forsikre ham om, at et godt teamsamarbejde går ud over de professionelle grænser. Det finder også ind i privatlivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *