På kvindehjem

Jeg føler mig fuldstændig magtesløs. Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre. Min bedste veninde har lige ringet til mig. Hun har længe fortalt mig, at det ikke går så godt i hendes ægteskab. Men jeg var slet ikke klar over, hvor slemt det står til. Hun fortalte mig, at hendes mand afpresser hende. Han terroriserer hende psykisk. Hun er ved at blive et nervevrag. Hun fortalte mig, at hun længe har haft et pillemisbrug, fordi hun hele tiden er nødt til at tage beroligende midler. Jeg indrømmer, at jeg ikke havde nogen som helst ide om det. Men hun fortalte mig det ligeud – og hun bad mig om hjælp til at komme væk fra sit ægteskab.

Hjem til mig

Jeg tilbød hende, at hun kunne komme hjem til mig. Men det ville hun ikke. Det er jo bare en midlertidig løsning, sagde hun. Jeg må indrømme, at det kunne jeg godt se, men alligevel, en midlertidig løsning kan jo være vejen frem til en permanent løsning. Hun nægtede at komme. Hun sagde, at det ville gøre hendes mand mistænksom, hvis hun ikke er hjemme, når han kommer.

Jeg kunne godt høre, at hun er bange. Jeg kunne bare ikke hjælpe hende. Og lige nu kører det rundt i mit hoved. Hvad kan jeg gøre? Hvor skal jeg starte? Skal jeg bare køre hen og hente hende i aften, når hendes mand er kommet hjem? Skal jeg bare bede hende om at efterlade sit barn? Jeg aner det ikke. Og det skræmmer mig. Jeg plejer at være meget pragmatisk, og kan altid finde en løsning. Men i dette tilfælde, der er jeg på helt bar bund.

Overrumplende

Jeg er også overrumplet, over at få så mange ting at vide som jeg slet ikke havde nogen ide om. Det er noget af en mundfuld at skulle sluge lige på en gang. Jeg forsøger at tage det lidt roligt. Sætter mig med et glas vin i min sofa og forsøger at tænke mig om. Frem med papir og blyant. Jeg må udtænke en plan, så min veninde kan komme væk fra det, hun bliver udsat for. Det vil kræve, at jeg får talt mere med hende om det. Så nr. 1 på min plan bliver, at jeg ringer hende op i morgen formiddag for at høre mere om, hvad hun tænker. Hvordan vil hun væk fra sit ægteskab. Hvordan afpresser han hende? Har hun tænkt på sit barn?

Kvindehjem et sted ved København

Spørgsmålene regner ned på papiret. Som nr. 1.NB skriver jeg, at jeg skal finde et kvindehjem i København, som hun kan bo på, indtil hun bliver mere afklaret. Helst et her i nærheden, så hun kan tage sit barn med sig, hvis hun vil det. Det skal jo helst fortsætte i skolen, selvom det muligvis bliver en meget pludselig forandring i dets liv. Men hvor finder man et kvindehjem? Jeg ved det ikke. Måske kan jeg google det. Jeg googler. Finder en oversigt. Ringer op til nogle af dem. Et sted har de plads til en ny beboer. Jeg lover dem, at vi kommer forbi i morgen formiddag, hvis det er aktuelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.