Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Mænds svage punkt

Er der noget de fleste mænd ikke bryder sig om, så er det at erkende, at de mangler et bestemt stykke værktøj i værktøjskassen. Om det handler om et af de der bittesmå skruetrækkersæt, som juvelerer bruger, eller om det er en kæmpe båndsav, der mangler, kan komme ud på ét. Det må bare ikke mangle, når der er brug for det. Sådan er det bare. Derfor ser du altid mange mænd i byggemarkedet lørdag formiddag. Det er nemlig det tidspunkt, hvor mændene har tid og mulighed for at se på værktøj. Til hverdag er der jo jobbet, som skal passes. Om søndagen har de fleste byggemarkeder som regel lukket.

Skruetrækkersæt

Så det er faktisk kun lørdag, der kan bruges til at shoppe værktøj. Naturligvis kan du købe et skruetrækkersæt online. Så det holder altså ikke helt, det her med lørdage og værktøjsindkøb. Ok, du har fat i det lange strå. Men alligevel: Vi kan godt lide at holde værktøjet i hånden, inden vi køber det. Er det for tungt at arbejde med, så kan det blive et fejlkøb, der bare får lov at ligge og flyde på værkstedets arbejdsbord. Og ja, billeder af et skruetrækkersæt kan snyde.

Læser du ikke produktbeskrivelsen ordentligt, så kan du blive overrasket over, hvor små skruetrækkerne er. Ofte så vil vi også gerne lige se selve produktet, vi er interesserede i at købe. Vi har måske fået anbefalet værktøj fra et mærke, som vi slet ikke kender og har derfor et behov for lige at tjekke det af. Det kan jo være noget af en investering at skulle købe en slibemaskine.

Kan de ikke bare låne?

Men der er et ret stort spørgsmål. Hvorfor låner vi ikke bare det stykke værktøj, som vi mangler? Hvor mange gange skal du fx bruge en slibemaskine? Kunne du ikke bare låne den af din nabo? I princippet kunne du godt låne slibemaskinen. Og når du har fået slebet køkkenbordets træflade, så er du stolt over arbejdet – og glad for, at du har sparet penge. Læg pengene til side, køb eventuelt en kasse øl og giv din nabo et par kolde bajere, når du afleverer slibemaskinen. Det vil han sætte pris på.

Det næsten hellige værktøj

Og du vil have sikret dig adgang til et andet af hans værktøj, som du måske får brug for en dag. Hvorfor gør vi ikke det? Fordi vi er stolte og har en eller anden skabertrang i os, som bevirker, at vi ikke vil forstyrre vores nabo i tide og utide? Eller er det noget med, at alle har meget værktøj – sådan som et slags sikkerhedsnet? Ligesom vi har mange haveredskaber ude i skuret.

Jeg tror ikke, at vi finder et klart svar på spørgsmålet i dag – eller i morgen. Vi må bare konstatere, at sådan er det med mænd og værktøj. De vil bare ikke mangle noget. Har det noget at gøre med, at vi – mennesker – godt kan lide at lege – og værktøjet er en legitim måde voksne mænd får lov til at lege på? Det skulle ikke undre mig. Gadgets, værktøj – kald det hvad du vil. Vi elsker at lege.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *