Ledige stillinger i Malaga

Du er færdig. Helt uddannet nu. Frisk og klar til at starte på din karriere. Men først vil du lige tage en pause. Du ved godt, at du kun får minimum dagpenge fra fagforeningen i få måneder – og du ved også godt, at du skal søge alle de stillinger, du kan komme i nærheden af. Problemet er bare, at der er ikke så mange stillinger at søge. Som nyuddannet i dansk sprog og litteratur havde du egentlig håbet, at du ville kunne få arbejde som gymnasielærer. Men de stillinger hænger ikke på træerne. Du må derfor søge andre stillinger, som du egentlig ikke har lyst til at bestride. Du vil gerne arbejde med sproget. Forståeligt nok. Og det kan du også sagtens komme til. Du skal bare tænke lidt væk fra den kasse, du ligesom har låst dig selv fast i.

Spanien – Malaga

Hvad med at se på, hvad der findes af ledige jobs i Malaga, Spanien, hvor du også kan arbejde med dansk sprog. Dem findes der nemlig en del af. Ikke som gymnasielærer på en spansk skole – selvfølgelig ikke. Men måske som hende, der sidder og skriver danske skabeloner til personale, der arbejder med kundeservice, og som har lange dialoger via e-mail eller Live Chat med kunder i danske webshops?

Det lyder måske ikke umiddelbart tiltrækkende for dig at arbejde i et servicecenter. Men det er måske en tanke, du skal tage op til revidering. Dansk – og i det hele taget alle sprog – udvikler sig jo hele tiden – og det at skrive skabeloner er en udfordring. Dels skal du have føling med, hvordan vi taler med hinanden – altså hvordan vi bruger sproget i vores hverdagssprog. Dels skal der være rum til hurtige ændringer i skabelonerne, så dem, der betjener kunderne via mail eller Live Chat hurtigt kan modificere den til lige præcist, det, de har brug for. Det er en udfordring.

Hvorfor lige Spanien?

Men hvorfor så i Spanien spørger du. Ja, godt spørgsmål. Mit forslag bunder i, at jeg kunne forestille mig, at du også gerne vil have lidt ferie og komme væk fra det her pres, du er under med at lede efter drømmejobbet derhjemme. Et ophold i Spanien kunne være lige det, du har behov for: En lidt nemmere hverdag, hvor du er sikker på at møde dejlige mennesker, hvor vejret er godt, så weekenderne ikke bliver brugt derhjemme på at sidde og surmule, over at den planlagte tur til stranden ikke bliver til noget, hvor du har en fast indtægt, som kan forsørge dig til fulde, og hvor du også kan lære noget spansk.

Værd at tjekke

Det er et forslag, som du kan bruge – eller du kan ignorere det. Hvis jeg var i dit sted, så ville jeg overveje at finde et ledigt job i Spanien. Jeg ville sørge for at få noget ud af de måneder, der vil gå, inden du finder drømmejobbet som gymnasielærer – samtidigt med, at du faktisk arbejder med dansk sprog. Er der nogen grund til, at du bare skal gå herhjemme og blive bitter og måske angst, fordi der går lidt længere tid, end du troede, inden du bliver ansat på et gymnasium?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.