Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Køb en smart rollator

Livet som ældre eller som handicappet kan resultere i, at der kan blive brug for hjælpemidler som blandt andet en rollator. Netop rollatorer er noget, vi vil gennemgå i denne guide, for en rollator er ikke bare en rollator.

Når du er kommet til den erkendelse, at du har brug for en rollator, skal du efterfølgende finde ud af hvilken type. Der findes mange forskellige slags, som koster fra blot 500 kr. og op til flere tusinde kroner.

Indendørs eller udendørs rollator

Noget af det første, du skal overveje, er, om rollatoren skal bruges indendørs eller udendørs. Forskellen på en indendørs og en udendørs rollator er blandt andet:

  • En indendørs er smallere end en udendørs
  • En indendørs har mindre hjul end en udendørs
  • En indendørs har en bakke, mens en udendørs har et sæde

En indendørs rollator er altså mindre og dermed mere handy, da du nemt skal kunne komme rundt i hjemmet med den. En udendørs rollator er lidt mere praktisk designet, så du kan sidde og hvile dig på den samt køre over lidt større forhindringer.

Køb en smart og sammenklappelig udendørs eller indendørs rollator i letvægt hos Hjælpemiddelcentralen. Begge typer rollatorer kan stort set altid kunne klappes sammen, så de kun fylder minimalt.

Den store forskel er egentligt, om rollatoren er lavet af letvægt. Det vil sige, om stellet er lavet af aluminium / kulfiber, eller om det er lavet af stål. Aluminium og kulfiber rollatorer vejer kun cirka 5 – 7 kg., mens en i stål vejer cirka 10 – 12 kg.

Køb hjælpemidler hos Hjælpemiddelcentralen

Hjælpemiddelcentralen har et kæmpe lager af alverdens hjælpemidler til ældre og handicappede. Så uanset hvilken type rollator eller øvrige hjælpemidler, du har brug for, så har de det på lager hos Hjælpemiddelcentralen.

Når vi snakker hjælpemidler, så er det alt lige fra hjælpemidler til gangbesværede, til hjemmet og til de kropsbårne hjælpemidler. Det være sig alt lige fra kørestole til stokke til bækkener og toiletstøtter. Og selvfølgelig rollatorer.

Husk, at du har mulighed for enten at låne hjælpemidlerne gratis eller få støtte af din kommune. For at du kan låne det gratis eller få bevilling, skal hjælpemidlet kunne afhjælpe varige følger af nedsat funktionsevne samt kunne lette dagligdagen.

Borger.dk kan du se, hvordan du søger kommunen, og husk at du skal søge, inden du køber hjælpemidlet. Læs evt. også mere om bevilling af hjælpemidler på Hjælpemiddelcentralen.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *