Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Hvad koster det at have en hund

Økonomi omkring en hund

Rigtig mange mennesker anskaffer sig en hund uden rigtig at kende de økonomiske konsekvenser. Et er selvfølgelig at det er et kæmpe ansvar at få sig en hund men det er også vigtigt at du kender til alle de økonomiske udgifter som følger med.

Dem som elsker deres hund ser det selvfølgelig ikke som en udgift men som en investering i sin hund. Men derfor er det selvfølgelig vigtigt at du betaler de regninger der følger med når du får dig en hund.

Selv hunden har en startpris

Når du får en hund har selve hunden en pris. Denne pris kan varriere meget fra hunderace til hunderace men en hund kan sagtens koste 20.000 kroner. Hertil kommer så din forsikring som også kan varriere, det kommer helt an på hunderacen samt hvor god en dækning du skal bruge på din hund. 

Når du så har købt en forsikring er der alle de forskellige fundamentale engangsinvesteringer. Du skal bruge et lovpligtigt hundetegn, du skal også bruge et halsbånd, en linie og de fundamentale vigtige ting til at have en hund.

En hundeseng eller hundekurv er også at foretrække

De fleste som har en hund køber f.eks en Donut hundeseng eller tilsvarende til deres hunde og før du får set dig om kan du godt have brugt 30.000 på at etablere dig med hund. Så kommer dyrlægen og måske hundefrisøren med jævne mellemrum og det koster også en slags penge i løbet af et år. 

Sidst men ikke mindst kan det være du skal bruge et hundehegn og det kan hurtigt løbe op hvis du har en stor grund så der er absolut grund til at regne på det hvis du står over for et fremtidigt køb af hund.

De løbende omkostninger ved hunden

Et er de fundamentale omkostninger ved en hund men noget andet er de løbende omkostninger. Disse udgifter vil formentligt stige til mere som årene går. Bruger du f.eks 20.000 om året på din hund, herunder på hundefoder og andre ting kan du komme op og bruge et sted mellem 200 – 300.000 i hundens levetid. 

Derfor skal du anskaffe dig en hund fordi du virkelig ønsker dig en hund og fordi du vil investere i et aktivt og sundt liv med en hund. Vi håber du med denne artikel fik inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *