Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Gå dybere ind i Yogaens univers

Er du interesseret i Yoga? Kunne du tænke dig at lære mere om yoga og dykke dybere ned i universet?

Så er en yin yoga uddannelse lige noget for dig. På de gode yin yoga uddannelser i Danmark, lærer man også om yoganens historie og filosofi.

Yin yoga – en mere rolig yogaform

Yin yoga er en mere rolig form for yoga, hvor man bl.a. arbejder med kroppens bindevæv. Det gør man ved at være i stillingerne i længere tid af gangen – typisk 3-5 minutter.

Yin yoga handler ikke om at oparbejde styrke og større muskler, men derimod om at komme ned og mærke kroppen i dybe afspændinger og derved opnå en smidigere krop.

Yin yoga øger energiflowet i kroppen og forstærker flowet af chi i organerne. Hvis du ikke har prøvet Yin yoga før, så kan det varmt anbefales.

Man opnår følgende fordele ved en kontinuerlig Yin yoga praksis:

  • Øget cirkulation og fleksibilitet
  • Beroliger og balancerer krop og sind
  • Reducerer stress og angst
  • Mindsker muskelsmerter
  • Forbedrer ledmobilitet
  • Bringer balance til organer gennem meridian stimulation

Har du allerede godt gang i en yin yoga praksis, og ønsker at gå dybere – så er en uddannelse vejen for dig.

På en yin yoga uddannelse, har man udover teorien også lange specialiserede sekvenser, hvilket gør at man uden tvivl får udvidet sin egen praksis.

Hvilken Yin yoga uddannelse skal man så vælge?

Der findes en del udbydere af yin yoga uddannelser, med meget forskellige længder og indhold. De fleste yogaskoler udbyder 100 og 200 timers uddannelser. Det er klart, at jo længere uddannelsen er, jo dybere og grundigere kommer du selvfølgelig ned i stoffet.

En 100-timers yoga uddannelse er nok til at du bliver klædt på- og klar til at undervise yin yoga klasser. På en 100-timers uddannelse, kommer man også omkring hele historien, filosofien, fysiologien m.v.

På en 200-timers uddannelse, får man udover markant mere egen praksis, også en grundigere og dybere indsigt i de øvrige emner. Så hvis du ønsker at nørde stoffet mere, er det en 200-timers uddannelse du skal vælge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *