Få udskiftet de gamle døre uden det koster en formue

Har du købt et ældre hus, eller bor du allerede i et som du nu ønsker at renovere, så vil du måske hurtigt opdage at når det kommer til udskiftning af de indvendige døre kan du være havnet lidt i en kattepine. Standardmålene på indvendige døre er nemlig skiftet en del op gennem årene, og at få lavet specielle indvendige døre efter mål hos en tømrer eller andet kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Heldigvis er der en mulighed for at få indvendige døre efter mål online, hos forhandlere der netop har fået øjnene op for denne problematik. 

Tag de rigtige mål 

Når du bestiller indvendige døre efter mål online, så er det selvfølgelig ret vigtigt at du får bestilt de rigtige mål første gang, da det er på specialmål kan du nemlig ikke returnere dine døre. Har du de gamle døre er det selvfølgelig nemt blot at måle dem, men er døren smidt ud skal du selvfølgelig måle efter karm eller hul i muren. Før 1970 lavede man ofte døre i 35 mm tykkelse, og her skal du måle fals målet, altså der hvor døren lukker ind i karmen, og så skal du trække 7 mm. fra i bredden og 5 mm. fra i højden. Er dine døre fra efter 70’erne er de sikkert lavet i 40 mm. tykkelse og her måler du hullet i muren, her skal der trækkes 8,3 cm fra i bredden og 6,5 cm. fra i højden. Er du i tvivl om hvordan du tager de rigtige mål er det ikke her du skal spare på at få rådgivning eller hjælp. 

Hvilken dør skal jeg vælge? 

Dine døre er ikke kun praktiske, de udgør også en æstetisk del af din bolig, og kan gøre utrolig meget for både stil og indretning. Har du f.eks. et lille mørkt rum, kan du med fordel vælge glasdøre, så der kommer lys ind fra rummet ved siden af.[Linjeskift til tekstombrydning][Linjeskift til tekstombrydning]Ønsker du derimod et stilrent og minimalistisk indtryk kan det være at du skal vælge glatte hvide døre. [Linjeskift til tekstombrydning][Linjeskift til tekstombrydning]En gammel murermestervilla eller en flot patriciervilla har en del mere sjæl og kræver også mere rustikke og fyldige døre. Du behøver ikke at vælge en traditionel hvid dør, eller en dør i træ, hvad med forskellige farver til forskellige rum? [Linjeskift til tekstombrydning][Linjeskift til tekstombrydning]Dit dørvalg skal afhænge af din og boligens stil. 

Indvendige døre med funktion 

Indvendige døre efter mål udgør dog ikke kun en del af indretningen, men kan også opfylde andre funktioner end blot at åbne eller lukke. [Linjeskift til tekstombrydning][Linjeskift til tekstombrydning]Det kunne jo være ret praktisk med en dør der er lyddæmpende hvis der er en musikalsk sjæl i huset, eller hvis der blot er lydt i huset. [Linjeskift til tekstombrydning][Linjeskift til tekstombrydning]Ønsker du at brandsikre dit hjem kan du også få døre der automatisk lukker og som er brandhæmmende, og er pladsen lille kunne en skydedør være en god løsning. [Linjeskift til tekstombrydning][Linjeskift til tekstombrydning]Alle disse typer er eksempler på indvendige døre efter mål som du kan købe online, men i sidste ende handler det mest om at finde en dør der passer til din stil, din bolig og dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.