Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Døjer du med hovedpine? Dette kan være skyld i problemet!

Enhver, der lider af regelmæssig hovedpine, vil fortælle dig, at det er alt andet end sjovt. Desværre kan de i mange tilfælde være svært at pege på, hvad der egentligt er skyld i den gentagne problemstilling med av i hovedet. Derfor bringer vi her en liste med mulige årsager til din hovedpine, med håb om at du kan indsnævre og gøre op med dine problemer.

Dine spisevaner

Der kan være et meget stort sammenhæng mellem at ikke få nok væske og så have hovedpine. Det bør altid være sådan, at du indtager 2 liter vand om dagen – og mere hvis du er fysisk aktiv. Er du meget fysisk aktiv, så få også gerne elektrolytter i dit vand efter en intens omgang aktivitet.

Vær desuden bevidst om, at dine madvaner kan forårsage hovedpinen, hvis du indtager noget, som du ikke kan tåle. Alt fra kaffe til ost, chokolade eller bestemte krydderier kan give hovedpine. Vær derfor opmærksom på, om du oplever hovedpine efter at have spist eller drukket noget særligt.

Dårlig søvn eller stress

Søvn spiller en kæmpe stor rolle for vores velbehag. For lidt søvn presser kroppen og forhindre dig i at restituere ordentligt. Derfor anbefales det altid at få mellem 7-9 timers søvn. Det præcise behov kan variere, men husk! Bare fordi du kan fungere med måske kun 5 timers søvn, er det ikke ensbetydende med, at det er sundt! Få nok.

Vær også opmærksom på stress, som kan manifestere sig som hovedpine. Travlhed på jobbet, bekymringer og ubalancer i f.eks. familielivet eller parforholdet kan alt sammen føre til stress og hovedpine.

Dit syn

Dit syn spiller også en meget stor rolle i forhold til at fungere normalt og undgå lige præcis hovedpine. Ser du ikke ordentligt, og har du ikke hjælpemidler, kan du få en voldsom hovedpine som følge. Få gerne foretaget en synstest i Fredericia, så du er sikker på, at dit syn er ordentligt og ikke fører til ubehag.

Indeklima

Hvis du opholder dig meget i et dårligt indeklima, kan det også føre til hovedpine. Sørg derfor for, at der bliver luftet ordentligt ud, at der er frisk luft og at der er godt med lys – særligt hvis du f.eks. sidder foran en computerskærm.                                                             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *