Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Italien og feriehuse

Min kone og jeg ser faktisk frem til, at vores søn, Nicolaj på otte år, skal have sine bedste legekammerat, Oskar, med på ferie i den kommende sommer. Vi forventer, at de to drenge i vid udstrækning kan udfylde tiden, så det ikke hele tiden er os, der skal underholde Nicolaj, som det har været tilfældet de foregående år.

Samtidig er vi bestemt også glade for at give Oskar den chance, for han bor alene med sin mor, og der er i den familie ikke ligefrem økonomi til at tage på ferie i udlandet, så Oskar har faktisk aldrig været uden for landets grænser.

Italien opleves bedst fra ferielejligheder

Lige siden Nicolaj blev født, har vi i vores sommerferier lejet os ind i forskellige ferieboliger i Italien, som helt afgjort er vores foretrukne ferieland. De senere år har køreturen derned været lidt af en plage for både Nicolaj og os voksne, for det trækker voldsomme veksler på en drengs tålmodighed at sidde i en bil i sammenlagt et døgns tid, selv om vi selvfølgelig har udstyret ham med diverse spillemaskiner til underholdning på turen.

Vi håber på, at når de er to jævnaldrende drenge, så vil køreturen blive noget mere afslappende, for de to er vant til at spille forskellige spil sammen, og for Oskars vedkommende vil selve turen ned gennem Europa jo også være en helt ny oplevelse.

Feriehuse

Da vi havde besluttet at invitere Oskar med på ferien og hans mor havde sagt god for det, skyndte jeg mig at lede efter feriehuse i Italien på nettet, som jeg også har gjort de foregående år.Og som altid var det rejsebureauet – eller rettere feriehusbureauet – You-Go, der havde de bedste tilbud.

Vi holder meget af kysten ud mod Adriaterhavet lidt syd for Venedig, og selv om vi har holdt en del ferier i det område, valgte vi i år, at turen igen skal gå til den lækre kyststrækning, fordi stranden og havet der er særdeles velegnet til børn, idet man skal tilpas langt ud i vandet, før det bliver for dybt for sådan nogle drenge.

Alternativet var faktisk Gardasøen – men altså ikke i år 🙂

Og vi havde besluttet, at vi ville foretrække et fritliggende feriehus med lidt have omkring. Ikke fordi det betyder noget for os voksne, men vi regner med, at det vil være en fordel for drengene, at de har noget udenoms-areal at tumle på.

Det skulle vise sig at være lidt af en udfordring, for der er masser af ferielejligheder i Italien i vidt forskellige størrelser og beliggenheder, men det kneb lidt mere med fritliggende huse, kunne jeg konstatere.

Lido di Jesolo

Men på en hjemmeside, jeg aldrig tidligere har besøgt, fandt jeg trods alt det, vi ønsker os. Jeg fandt et hus meget tæt på stranden i den ferieby, der hedder Lido di Jesolo syd for Venedig og nord for Ravenna.

Huset var ganske vist rigeligt stort med hele tre soveværelser, og det er selvfølgelig i overkanten, idet de to drenge helst vil sove i samme værelse, men jeg kunne ikke finde noget mindre, hvis vores ønsker om beliggenhed tæt ved stranden skal opfyldes.

Så selv om prisen er lidt højere, end vi på forhånd havde kalkuleret med, valgte vi at bestille det, og nu glæder vi os meget til at komme af sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *