Historien bag Jordan 1 Low: Den mest ikoniske retro-sneaker i spillet

Den første retro-sneaker, der har haft en direkte indvirkning på kulturen som helhed, er sandsynligvis den evigt populære adidas Superstar. Superstar blev oprindeligt udgivet i 1971 og er opkaldt efter bandet “The Jackson 5” og er den første signatur-sneaker fra adidas. Men det var først med udgivelsen af den originale Air Jordan 1 i 1984, at modellen blev et kulturelt fænomen. Nu, næsten tre årtier senere, er Jordan 1 Low blevet den næste store ting inden for retro-sneakers. Her er alt, hvad du behøver at vide om denne nyeste retro.
 

Jordan 1 Low blev udgivet i 1985

Jordan 1 Low er den seneste inkarnation af den ikoniske Air Jordan 1, som blev udgivet i 1984. Det var først 25 år senere, at skoen blev genudgivet med en lav silhuet med lav profil. For et par måneder siden blev sneakeren sat til salg hos forhandlere som Foot Locker og Finish Line for 120 dollars. Det er dog siden blevet rapporteret, at adidas forsøger at sænke prisen på sneakeren ned til 75 dollars til næste år. Men hvem ved, hvad der vil ske med denne klassiske sneaker i mellemtiden? De originale Air Jordan 1’ere blev solgt for 65 dollars tilbage i 1984, men er nu steget til en forbløffende pris på 800 dollars på videresalgssider.
 

Der findes mange forskellige farver

og versioner Jordan 1’eren har eksisteret i lang tid, og der findes mange forskellige farver og varianter af sneakeren. De er blevet udgivet i forskellige materialer, designs og farver gennem årene. Den mest ikoniske farve er “Bred”-farven, som blev båret af Michael Jordan under hans første træningskamp med Chicago Bulls den 27. oktober 1985. Skoen blev oprindeligt udgivet i sort/hvid/rød. En anden populær version af skoen er “Gold Medal”-farvevarianten fra 1984. Disse sko blev udgivet med en hvid overdel og guldaccenter, der falder sammen med adidas’ olympiske basketballhold i stedet for hans NBA-hold. Derudover findes der også grå/hvid/blå, blå/hvid/sort og orange/hvid/sort muligheder. Der findes også et væld af specialudgaver af Jordans i løbet af året for at fejre jubilæer og andre vigtige begivenheder i MJ’s liv, f.eks. hans fødselsdag eller da han blev optaget i Hall of Fame i 2009.
 

Jordan 1 Low og high top

Klassiker Jordan 1 Low blev først udgivet i 2014 og findes i en række forskellige farver. Skoen har en ikonisk lavt skåret ankel, der er lavet af premium læder, og den er let, fleksibel og behagelig at have på. Skoen har også en tonal hælkappe og en gummi ydersål for trækkraft. Fremhævet af sin signatur midtfodsstrop på bagsiden og den ikoniske Jumpman på tungen er Jordan 1 Low helt sikkert en af de mest stilfulde retro-modeller, der findes i dag.
 

Jordan Brand har udgivet flere versioner

af Jordan 1 Low Jordan 1 Low blev designet i 2013, og den blev udgivet i 2014. Denne model er en low-top version af originalen, der blev udgivet i 1984. Den har en overdel af læder af høj kvalitet med en syntetisk hælkrave og en rem i mellemfoden. Sneakeren har også en foring af fuldnarvet læder og en hælkappe af tekstil. Derudover er sneakeren fremstillet i hånden på deres produktionsanlæg i Portugal. Jordan 1 Low findes i to farvevarianter: sort/hvid og oliven/hvid.
 

Jordan 1 Low er helt i læder

Jordan 1 Low er helt i læder. Det er rigtigt, denne særlige model er den første, der er lavet med en helt vegansk overdel. Dette er ikke nogen lille bedrift, da de fleste adidas-sneakers har tendens til at være lavet med syntetiske materialer som nubuck eller mesh.
Jordan 1 Low har førsteklasses dæmpning
og støtte Jordan 1 Low blev oprindeligt udgivet i 1986. Skoen havde en overdel i ruskind og den ikoniske rød-hvide farvekombination ligesom originalen. I 1994 fik den dog en genudgivelse med nyt materiale brugt til overdelen, hvilket gjorde den tungere og mere holdbar. Og så havde den selvfølgelig opgraderet dæmpning. Denne implementering af førsteklasses materialer gav mulighed for en endnu bedre pasform og følelse. Jordan 1 Low er en af de mest populære retro-sneakers på markedet i dag på grund af dens kombination af førsteklasses materialer med klassisk design. Skoen tilbyder også god støtte takket være de seneste opgraderinger. Desuden kan du finde denne sneaker hos næsten alle større forhandlere i betragtning af, at den har eksisteret i årtier.
 

Jordan 1 Low har et ikonisk udseende

Jordan 1 Low er en klassisk udgave af den originale Air Jordan 1 med en lav top-silhuet og ikonisk sort og rød farvekombination. Uden signaturmærket “Nike Air” på hælen har denne retro-sneaker det signaturlook, der kræver opmærksomhed.
 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.