Grand Theft Auto – bedst solgte spil

Eller måske bedre kendt som GTA. Men den er god nok. Grand Theft Auto er blevet kåret som det mest solgte underholdende spil.

Men hvornår startede det hele? GTA blev først ført på banen helt tilbage i 1997. Selvfølgelig var spillet noget helt andet den gang end det er i dag. Den gang var der heller ikke så mange konsoller det kunne blive udgivet på, så det var på den helt gamle PlayStation og Gameboy Color det foregik på.

Hvad handler det kendte spil om?

Grand Theft Auto er et open-world spil. Open-world spil på dansk, som direkte oversat er åben verden. Det går mere eller mindre bare ud på at spilleren kan bevæge sig frit rundt i verden.

Hver gang spillet bliver opdateret, f.eks. fra 4’eren til 5’eren kommer der et nyt plot man skal sætte sig ind i. I 5’eren er der ikke kun en hovedperson men faktisk hele 3, som man skifter imellem at være.

Men hele universet er det samme: Det hårde univers som handler om vold, våben og faktisk bare ulovlige ting. Derfor er det også givet en aldersgrænse på 18+.

GTA til GTA V – udviklingen

Som sagt så startede det hele tilbage i 1997. Spillet udkom og tog verden med storm. Den gang havde spillet også sin barskhed om vold og våben som det stadigvæk har i dag.

Den næste del af spillet udkom 2 år senere, nemlig år 1999. Grand Theft Auto: London, 1969 som det hedder er faktisk en udvidelsespakke til det originale spil. Pakken blev udgivet til både PC men også til PlayStation. Senere hen på året kom Grand Theft Auto 2 dog ud.

Begge spil brugte fugleperspektiv, som gjorde at man som spiller så det hele oppefra.

Grand Theft Auto 3 udkom som det næste i 2001. Nu blev det udgivet til endnu flere platforme end før. Heriblandt: Mac, Xbox og de to nyeste PlayStation konsoller. Denne verden var dog noget helt andet end de to tidligere spil. For i stedet for fugleperspektiv var det blevet lavet om til et realiseret 3D-verden. Spillet minder mere om det vi kender i dag.

Men lad os tage et lidt større spring i tiden. Den næste store ændring skete i år 2008 da Grand Theft Auto 4 udkom. Til både PlayStation 3, Xbox 360 og PC.

Og det leder os til hvor vi er i dag med Grand Theft Auto 5. Selvfølgelig er der også andre få udviklinger undervejs, men de overnævnte var nogle af dem som virkelig viser udviklingen.

GTA 5 udkom i år 2013 til PlayStation 3 og Xbox 360. Et år senere udkom det dog til PlayStation 4, og lidt senere også til PC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *