Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Advokat til offererstatning?

I de sidste par år har vi hørt meget om, at sager, der handler om vold i familien, er steget. Der er tale om grov vold, hustruvold, fysisk vold, psykisk vold. Det er et faktum, at vi er blevet meget mere informerede om, at det sker. Der har været – og er mange debatter om, hvorfor vi har set et stigende antal sager. En af forklaringerne ligger givetvis i pandemien. Covid har medført, at vi måtte isolere os i mange lange perioder. Vi har været tvunget ind i mindre rum (private og offentlige), og vi har været mange sammen omkring det samme bord. Det har lagt et pres. Men er det hele sandheden?

Vold i samfundet

Vi har måske altid haft viden om, at der sker mere vold, end vi har haft lyst til at indrømme. Nu har Covid så fremkaldt et nyt ’modefænomen* hos medierne: Fordi vores mobilitet har været begrænset, og der dermed ikke er sket så mange andre ting i vores liv, så har medierne kastet deres fokus på vold i familien. Og det har fået os til at være mere opmærksomme – også på vold i familien. Medierne har dog en tendens til at fremhæve de værste historier. Du ved, nyhedsværdien falder jo mere vi kender til emnet. Derfor hører vi nu oftest om de helt ekstreme hændelser.

Offererstatningen

Hvad medierne måske burde gøre, er at dreje fokus over på, hvilke rettigheder et voldsoffer har. I Danmark har vi noget, der hedder ”Offererstatning – læs om det her”. Det er en instans, hvor man kan søge om erstatning, hvis man har været udsat for vold. Måske har du en bekendt, som er blevet angrebet, og har fået slået en tand ud. Udgiften til tandlægen, der har sørget for, at smilet kom tilbage, kan dækkes via offererstatning.

Jeg nævner det, fordi der er mange mennesker, som ikke ved det. Vi går rundt og tror, at der altid skal store politisager til, førend vi kan få erstatning. Ofte har vi slet ikke kræfterne til at undersøge mulighederne for erstatning, hvis vi har været udsat for vold.

Advokater til undsætning

Derfor vil jeg på det kraftigste anbefale, at vi alle finder et advokatfirma som for eksempel dette: https://bjsj.dk/. En advokat, der kan hjælpe os i sådan en situation. Man kunne kalde det for ’familiens advokat’. En, der ved noget om lovgivning, og som vi er i jævnlig kontakt med, ligesom vi er i jævnlig kontakt med vores læge eller tandlæge. Sådan en advokat vil altid kunne hjælpe med papirarbejdet, hvis der fx skal søges om offererstatning – og muligvis også anmeldes en politisag. Det er ikke svært at finde en familie advokat’. Søg bare på fx ” advokat Vejle”, og du vil finde lokale advokater, du kan henvende dig til. Byg et godt forhold til advokaten op. Vis ham tillid. Forlang at få svar på dine spørgsmål – også hvis de handler om emner som for eksempel arbejdsskader, der ofte fører til erstatninger.

Du vil hurtigt se, at det er en god forbindelse at have. Advokaten vil kunne hjælpe dig. I de fleste tilfælde kan han selv. Og hvis ikke, så kan han helt sikkert henvise dig til en advokat, der er specialiseret i det område, som du har brug for advokatbistand til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *