Bimeon

Søg på nettet

Artikler

Skift gasfyret ud med jordvarme!

Der har næppe været et bedre tidspunkt at udskifte gasfyret med et jordvarmeanlæg. Prisen på gas er steget til et rekordhøjt niveau, og som følge af krisen i Ukraine vil den sikkert kun gå én vej.

Du kan med andre ord forvente, at din gasregningen kan gå hen og blive mangedoblet inden for en kort periode. Er du gaskunde, bør du derfor virkelig overveje, om det ikke er tid, at du får skrottet det gamle gasfyr, og får installeret jordvarme eller en luft til vand varmepumpe.

Jordvarmeanlæg kan reducere varmeregningen med 50%

Udskiftning af dit gasfyr til et jordvarmeanlæg kan reducere varmeregningen med helt op til 50%. Vi snakker potentielt mange tusinde kroners besparelse ved at tage denne beslutning.

For at få et jordvarmeanlæg installeret, kræver det cirka 300 – 500 m² have. Hvis ikke du har så stor en have eller udenomsareal, kan du i stedet vælge lodret jordvarme eller vertikal jordvarme, som det også kaldes.

Ved lodret jordvarme graves jordslangerne lodret ned i en dybde af cirka 160 – 180 meter. Ved vandret jordvarme graves slangerne i stedet ned i cirka 80 – 100 cm., hvor jorden er frostfri.

Prisen på jordvarme

Det kræver selvfølgelig en vis udskrivning at få jordvarme. Prisen på jordvarme ligge fra cirka 115.000 op til cirka 220.000 kr.. Som du kan se, varierer prisen på et jordvarmeanlæg meget.

Prisen afhænger af:

  • Størrelsen på dit hus
  • Dit varmeforbrug
  • Om det er lodret eller vandret jordvarme

Det bedste, du kan gøre for at få den billigste pris på jordvarme, er at indhente tilbud hos flere firmaer. Der kan være stor forskel fra det ene firma til det andet.

Luft til vand varmepumpe pris

Det samme gælder, hvis du i stedet ønsker en luft til vand varmepumpe. En luft til vand varmepumpe er stort set lige så effektiv som et jordvarmeanlæg, men den er ikke så omfattende at installere.

Find billig luft til vand varmepumpe pris eller vælg leasing til en fast månedlig pris. Det er nemlig blevet meget populært at vælge en varmepumpe på abonnement, som du kan læse meget mere om på Bedste-varmepumpe.dk.

Er du interesseret i at vide mere om varmepumper og jordvarme, så kig forbi Jordvarmeanlæg.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *